Resepti – kotitekoinen granola

Granolan tekeminen itse on ihanan helppoa ja näitä aineksia löytyy varmasti useiden meistä kaapista jo valmiinakin! Ja mikä parasta, itse tehtynä granolasta tulee paljon parempaa ja jotenkin mehukkaampaa kuin kaupasta hankitut ikinä. Tässä siis teillekin mun reseptini helppoon kotitekoiseen granolaan. Mikä parasta, tämä on muuten vielä täysin sokeritontakin toisin kuin monet kaupassa myytävistä!

Tarvitset:

  • Kaurahiutaleita
  • Ruishiutaleita
  • Kookosöljyä
  • Hunajaa
  • Kanelia
  • Kurpitsansiemeniä
  • Pähkinöitä
  • Kuivattuja hedelmiä/marjoja

Tein itse puolen litran purkkiin sopivan määrän granolaa ja siihen meni n. 2 dl kaura- ja 2 dl ruishiutaleita. Joukkoon lisätään rouhitut pähkinät ja kurpitsansiemenet. Sen jälkeen seokseen lisätään pari isoa ruokalusikallista kookosöljyä (sulatettuna) ja hunajaa vähän sen mukaan, miten makeasta tykkää – pääasia kuitenkin, että seos näyttää kostealta! Sitten vielä mausteeksi hiukan kanelia ja koko seos levitellään pellille leivinpaperin päälle. Granolaa paahdetaan uunissa keskitasolla 100 asteessa vajaa puoli tuntia viiden minuutin välein seosta käännellen. Kun granola on hieman ruskistunut, se on valmista otettavaksi pois uunista.

Jäähtyneen seoksen sekaan voi lisätä oman maun mukaan erilaisia kuivattuja hedelmiä ja marjoja. Minä laitoin goji- ja mulperimarjoja sekä rusinoita. Itse tein tämän mitoitettuna tuohon puolen litran purkkiin, kun kerran sellaisen omistan, mutta kerralla voisi tehdä suuremmankin satsin, koska google kertoi, että tämän pitäisi ilmatiiviissä astiassa säilyä kuukauden verran! Sitten vaan granola käyttöön smoothieissa, jugurtin kanssa tai miten ikinä haluaa!

Jos tykkäät granolasta, muttet ole vielä kokeillut sen tekemistä itse, suosittelen tätä helppoa ohjetta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s