Hapankaali-suklaamuffinssit

Hapisreseptit saa jatkoa, kun kokeilin tehdä aiemman suklaakakkureseptin lisäksi myös hapankaali-suklaamuffinsseja! Hapankaali tekee koostumuksesta ihanan mehevän, mutta ei silti varsinaisesti maistu kuin hieman suolaiselta.

Ainekset

 • 100 g tummaa suklaata
 • 100 g hapankaalia
 • 1 dl sokeria
 • 1 dl fariinisokeria
 • 2 kananmumaa
 • 100 g voita
 • 2,5 dl vehnäjauhoja
 • 2 tl ruokasoodaa (tai leivinjauhetta)

Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi ja lisää sen jälkeen joukkoon sulatetut voi ja suklaa. Sekoita sen jälkeen joukkoon jauhot ja ruokasooda ja lopuksi vielä hapankaali. Paista 175 asteessa n. puoli tuntia.

Koristeluun

 • 1 dl kuohukermaa
 • 200 g mascarponea
 • 0,5 dl kaakaojauhetta
 • 1,5 dl tomusokeria

Helppo kuorrute syntyy vispaamalla kerma vaahdoksi ja sekoittamalla sen jälkeen muut ainekset joukkoon. Tomusokeri ja kaakaojauhe kannattaa siivilöidä, ettei kuorrutteeseen jää paakkuja. Sitten vain pursotus päälle hakutulla tavalla ja herkuttelemaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s