Diy lankkupöytä

Postaus toteutettu yhteistyössä Pinnijalkapojat kanssa

Mulle oli ihan selvää, että uuteen asuntoon ainoa oikea pöytävaihtoehto olisi iso lankkupöytä! Nettikauppoja selaillessa kävi kuitenkin varsin selväksi, että sellaiset ovat aika hurjan hintaisia, joten tuli mieleen, josko sellaisen pystyisikin tekemään itse. Pienen googlailun jälkeen löysinkin Pinnijalkapojita, jotka ilokseni halusivat lähteä mukaan tähän projektiin!

Mittailtiin, että halutaan tilaan 200×80 kokoinen pöytä. Eipä siis muuta kuin Bauhausiin ja valittiin sopivat puulevyt, jotka sahautettiin suoraan siellä oikeaan kokoon (eli pöytää varten kaksi kappaletta 200 cm x 40 cm kokoisia paloja ja penkkiä varten 180 cm x 35 cm). Valittiin materiaaliksi mänty sen värin ja kuvioinnin vuoksi, mutta jälkiviisaana olisin testannut vielä paremmin, että lankut ovat varmasti täysin suorat. Jouduimme nimittäin pöytää kasatessamme laittamaan väliin pari kiilapalaa, koska lankut olivat hiukan käyriä.

Levyt siis hiottiin ja pintaan laitettiin Osmon TopOil sävyssä valkotammi. Sudin öljyä molemmille puolille kolmeen kertaan ja yksi purkillinen öljyä riitti näihin meidän pöytään ja penkkiin. Lopputuloksesta tuli aika vaalea, mutta puun väri kuultaa kuitenkin siitä kauniisti läpi.

Alunperin tarkoituksena oli, että sekä penkin, että pöydän jalat olisivat olleet U-muotoisia, mutta toimitukseen oli vahingossa tullut V-malliset penkinjalat. Siinä kävi sinänsä kuitenkin tuuri, koska itse asiassa ne sopivat mun mielestä todella hyvin yhteen pinnatuolien jalkojen kanssa, vaikken ollutkaan sitä etukäteen huomannut ajatella. Nämä meidän pöydänjalat löydät siis täältä ja penkin täältä. Jalkojen mukana tuli myös kiinnitykseen sopivat ruuvit sekä pehmusteet jalkojen pohjaan.

Siispä osat kiinni toisiinsa ja valmista tuli. Olen ihan äärettömän tyytyväinen lopputulokseen! Itse asiassa tästä tuli parempi kuin uskoinkaan. Ihan mahtavaa, että saatiin itse tehtyä ihan just sen kokoinen ja näköinen pöytä kuin haaveilinkin. Ja kuinka helppoa se sitten itse asiassa lopulta olikaan!

Mitäs siellä päässä tykkäillään?

2 thoughts on “Diy lankkupöytä

  1. Hei, onko levyt kiinnitetty suoraan jalkoihin? Olen tekemässä samoilla jaloilla lankkupöytä ja kiinnostaisi tietää miten kiinnitys onnistui?

    Tykkää

    1. Hei juu on kiinnitetty suoraan ruuveilla levyihin. Siinä ei ollut ainakaan meillä mitään ongelmaa 😊

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s