2 x herkku jälkkärikahvi

Tänään luvassa yksi lempiasiani eli kahvi! Minusta on ihanaa testailla kaikkia mahdollisia erikoiskahveja, joita kotona pystyy helposti toteuttamaan. Seuraavaksi kaksi uusinta kahvikokeilua, joita suosittelen kaikille muillekin kahvinystäville!

Affogato

Affogato kahvi

Affogato eli jäätelökahvi on helppoudessaan varsin nerokas. Kupin pohjalle laitetaan pallo vaniljajäätelöä ja päälle kaadetaan kupillinen vahvaa espressoa. Jäätelö sulaa näin kahvin joukkoon kermaiseksi vaahdoksi. Päälle voi vielä raastaa hiukan suklaata tai vaikkapa laittaa hieman kinuskikastiketta. Tässäpä täydellinen ja helppo jälkiruoka!


Dalgonakahvi

Dalgona vispattu kahvi

Dalgona perustuu pikakahviin, sokeriin ja veteen. Kaikkea mitataan tasan sama määrä (kahteen kuppiin 3 ruokalusikallista oli sopiva) ja vispataan kuohkeaksi vaahdoksi. Sähkövispilällä homma onnistuu helposti, mutta kyllä vaahdon käsinkin saa aikaiseksi. Sitten vain lasiin mitä tahansa maitoa sekä jääpaloja ja lusikoidaan vaahto päälle. Nopea ja helppo on siis tämäkin kahvi ja ehdottomasti kokeilemisen arvoinen!

Jätä kommentti