Viiden uuden vaatteen vuosi + vaatehankinta no. 1

Kulutus – asia, joka ahdistaa, mutta on välillä myös aika kivaa. Miten löytää tasapaino siinä, mitä oikeasti tarvitsee ja mitkä ovat vain turhia mielitekoja? Viime vuonna ostin ehkä noin yhden vaatteen kuukaudessa, mutta tänä vuonna ajattelin rajata määrän viiteen. Näin niitä vaateostoksia tulee oikeasti punnittua kunnolla varsinkin kuin kaapit ovat jo kuitenkin vähän turhankin täynnä.

Siispä, tässä mun shoppailuteesit tälle vuodelle:

  1. Hanki vain 5 uutta vaatekappaletta (pois lukien alusvaatteet ym.) ja panosta mieluummin yksittäisiin eettisiin ja ekologisiin ostoksiin, vaikka ne ovatkin kalliimpia.
  2. Jos tekee mieli muuten shoppailla, kirpparit on kuitenkin ok!
  3. Jokaisen hankitun vaatekappaleen tieltä vaatekaapista täytyy laittaa jotain vanhaa myyntiin tai keräykseen.

Näiden kolmen jutun kautta pyrin muuttamaan omia kulutustottumuksiani entistäkin järkevämmäksi. Jotenkin minua kiinnostaa tässä kokeilussa, tuleeko sellainen olo, että se 5 ei riitä vai onko tää ihan helppo juttu. Ja toisaalta myös se, että koska sitä on niin tyytyväinen omaan vaatekaappiinsa, ettei raaski enää luopua mistään vanhasta, että voisi hankkia jotakin uutta tilalle.

Ja siitäpä aasinsiltana sitten ensimmäiseen tekemääni vaateostokseen eli Papun ihanaan takkiin, joka onkin ollut jo kovassa käytössä! Koirien kanssa ulkoillessa ja muutenkin moneen paikkaan kävellen kulkiessa tämä on ollut ihan mun suosikkijuttu. Kerrankin takki, jonka kanssa ei ole tarvinnut palella, kun alle mahtuu suunnilleen mitä vaan ja pituuttakin riittää! Ja rakastan tätä kuosia, vaikka Henkka sanoi, että näytän hänen äidiltään ysärillä. Siitäkään huolimatta mun tyyliin ei vaan ihan pelkkä perusmusta jotenkaan istu!

Mitäs tykkäätte takista? Ja olisko tämä viiden vaatteen ”haaste” sinulle vaikea toteuttaa?

1 thoughts on “Viiden uuden vaatteen vuosi + vaatehankinta no. 1

Jätä kommentti