Aamiaiskaappi vanhasta kylmäkaapista

Kun lähdimme suunnittelemaan uutta keittiötä, halusin ehdottomasti siihen jonkinlaisen aamiaiskaapin, että kodinkoneet saisi piiloon ja pöytätila jäisi näin siistimmäksi. Ensin ajatuksena oli jonkinlainen uusi kulmakaappisysteemi, mutta sitten keksittiin, että vanha kylmäkaappi muuntuisi juuri täydellisesti tähän tarkoitukseen.

Diy aamiaiskaappi

Tämä muutos oli itse asiassa aika helppo ja edullinenkin. Sähkömies kävi vetämässä pistokkeen kaapin sisään ja vanhat betoniseinät maalattiin kosteutta kestävällä maalilla. Halusimme kaappiin myös lasihyllyn, mutta päädyttiinkin lopulta itse asiassa pleksiin. Pleksi.fi -verkkokaupasta sai nimittäin tilattua suoraan omien mittojen mukaan sopivan kokoisen palasen. Tietysti siinä on lasiin verrattuna huonompaa se, että täytyy varoa raahaamasta mitään pintaa pitkin, koska pleksi naarmuuntuu helposti. Koristehyllyn kohdalla tämä ongelma tuskin kuitenkaan on kovin suuri.

Alakaapista tehtiinkin sitten viinikaappi, koska siellä on sopivan viileä lämpötilakin jo valmiiksi. Tähän osuuteen ei tarvittu mitään kiinteitä juttuja vaan hankittiin yksinkertaiset Ikean viinihyllyköt. Niiden lisäksi Ikeasta hankittiin myös molempiin kaappeihin vielä lamput, jotka syttyvät automaattisesti, kun oven avaa. Viimeisenä juttuna kaappiin vaihdettiin vielä samanlaiset kultaiset nupit kuin muuallakin keittiössä, lisättiin sisälle magneettikiinnikkeet ja projekti oli valmis!

Koko muutokseet rahaa meni n. 100€. Mitä tykkäätte?

5 thoughts on “Aamiaiskaappi vanhasta kylmäkaapista

  1. Olipa hauska nähdä jonkun muunkin toteuttaneen aamiaiskaapin samalla idealla. Mulla 1958 rakennettu asunto, jossa keittiöremppa tehtiin 50-luvun henkeen ja osa vanhoista kaapeista jätettiin paikalleen. Yhteen kaappiin visioin aamiaiskaapin jo asuntonäytössä ja sellainenhan sinne tuli 😀 päädyin tähän blogiin alunperin koska hain vinkkejä betonisten ikkunalautojen käsittelyyn. Nekin mulla ihan samanlaiset 🙂

    Tykkää

    1. Hei kiva kuulla et jollain muullakin tullut sama mieleen! Noi ikkunalaudat oli itellekin sellainen, et yritin kauheesti etsiä, miten niitä sais vähän freesattua niin aattelin kirjoitella, jos sit seuraavat löytäis ton vinkin helpommin 😊

      Tykkää

Jätä kommentti