Hapankaali-suklaakakku

Tämä resepti tuli puheeksi töissä sen jälkeen, kun olin nähnyt Rasilaisen hapankaalirasioissa yhtenä käyttötarkoituksena sanan suklaakakku. Yhdistelmä kuulostaa varsin erikoiselta, mutta osoittautui käytännössä kuitenkin tosi toimivaksi. Hapankaalin maku tuo kakkuun lähinnä pientä suolaisuutta tai happamuutta, mutta mikä tärkeintä erityisesti mehevyyttä, jollaista en perinteiseen suklaakakkupohjaan ole muilla keinoilla itse ikinä saanut aikaiseksi!

Hapankaali suklaakakku

Taikina (leipävuokaan)

100 g pehmeää voita
0,5 dl fariinisokeria
0,5 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
100 g taloussuklaata
200 g hapankaalia

Vispaa ensin kananmunat, voi ja sokerit kuohkeaksi ja lisää sen jälkeen sulatettu suklaa, kuivat aineet sekä hapankaali. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada vuokaan. Paista 175 asteessa n. 40 minuuttia.

Kuorrute

2 riviä taloussuklaata
1 tl tomusokeria
2 reipasta ruokalusikallista tuorejuustoa

Päälle tein yksinkertaisen täytteen, jossa sekoitin sulatetun suklaan joukkoon tomusokeria ja tuorejuustoa. Pinnalle ripottelin vielä hiukan koristerakeita, mutta ehkä vielä parempaa olisivat ollut esimerkiksi sellainen kuivattu vadelmarouhe. Näin eristäytymisaikana en kuitenkaan viitsinyt vain sen takia mennä kauppaan, mutta ehkäpä täytyy napata sitä kaappiin odottamaan seuraavaa leivontakertaa!

Maistatin kakkua parilla hapankaalin ystävällä ja molemmat sanoivat, etteivät edes erottaneet sen makua kakusta. Itse syön hapankaalia vain harvakseltaan ja sanoisin, että erotin maun kakusta, mutta se sopi sinne kyllä hyvin. Pienestä epäluuloisuudesta huolimatta kannatti siis ehdottomasti kokeilla!

One thought on “Hapankaali-suklaakakku

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s